Verzending en retourneren

Op al onze orders / bestellingen zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Verzenden :

Voor het verzenden van pakketten / orders maakt Van Dijk Cichlids gebruik van PostNL en een Koeriersbedrijf.

Pakketten met levende vissen worden van maandag tot zaterdag door ons verzonden en zelfde dag bij U afgeleverd(voor 22:00 uur bij U thuis).

Producten worden op alle werkdagen door ons verzonden incl. op zaterdag.

Voorlopig worden binnen Nederland(exclusief wadden eilanden), België en Duitsland vanaf €75,- gratis door ons verzonden(normale pakketdienst PostNL). Wil je een pakket buiten dit gebied laten bezorgen, neem dan eerst contact op met ons op!

Pakketten worden op werkdagen en op zaterdag aangeboden, dus weet zeker bij bezorging met levende vissen een bezorgadres waar daadwerkelijk iemand aanwezig is (dat kan ook het adres van je werk of iemand anders zijn). De koper verplicht zich het pakket met de aquariumvissen in ieder geval de dag van aanlevering aan te nemen. Indien de koper het aangeleverde pakket niet aanneemt, handelt hij tegen de tussen koper en verkoper overeengekomen regels, zoals in deze voorwaarden omschreven, en dient de daaruit voortvloeiende kosten te dragen.

Onze webwinkel gaat er automatisch van uit dat een pakket met de pakketdienst van PostNL wordt verzonden en berekent deze verzendkosten(€6,95). Het kan zijn dat een pakketje ook als brievenbuspost (PostNL) kan worden verzonden, zodat van verzending met de pakketdienst kan worden afgeweken. Van Dijk Cichlids neem altijd contact met u hierover op om het met de brievenbuspost te versturen(zelf mag dit uiteraard ook als u dit wilt). Het wisselgeld wordt in het pakket meegestuurd of krijg het van ons via de bank op uw rekening retour gestort, hiervan berichten wij u op de dag van verzending. U krijgt het pakketje binnen twee dagen in de brievenbus en hoeft er niet voor thuis te blijven.

Verzendkosten:

Er zijn vijf mogelijkheden van betalen. Je kunt bij je bestelling aangeven op welke manier uw order / bestelling wenst te betalen:

  1. iDEAL
  2. Paypal
  3. Bankoverschrijving
  4. Bitcoins via BitKassa
  5. Contant of pinnen alleen bij afhalen

De verzendkosten voor een standaardpakket bedragen Euro 6,95 per bestelling en wordt vanaf €75 euro gratis door ons verzonden. De verzendkosten voor levende siervissen bedragen Euro 10,00 per zending (tot 30 kilo) en wordt vanaf €100,- helemaal gratis door ons verzonden(kosteloos door ons verzonden).

Bij bestellingen van meerdere producten worden deze als één (1) zending toegestuurd en Bij bestellingen van vissen en producten worden alleen de verzendkosten van de vissen in rekening gebracht.

Van Dijk Cichlids brengt geen verpakking- of handelingskosten in rekening.

De verzendkosten en toeslagen worden op onze website en op de factuur inclusief Btw aangegeven.

Kijk ook onze algemene voorwaarden

Ontvangen:

• Wanneer een pakket niet bij u afgeleverd kan worden op maandag  tot en met zaterdag, wordt het standaard bij uw buren aangeboden. Als het pakket ook bij uw buren niet afgeleverd kan worden,   wordt het later nog een keer aangeboden. De dag en het tijdstip van de 2e bezorging is afhankelijk van de dag van de 1e bezorging.

• Als u en de buren ook bij de tweede aanbieding niet thuis zijn, dan vindt u een bericht in uw brievenbus. Daarop staat waar u de zending kunt ophalen. Hiervoor heeft u drie weken de tijd. Wanneer een pakket met levende vissen de eerste keer niet wordt aangenomen gaat het gelijk terug naar Van Dijk Cichlids.

• Heeft u het pakket na drie weken nog niet afgehaald, dan gaat het terug naar Van Dijk Cichlids.

• U zult opnieuw voor de verzendkosten moeten betalen als u het pakket opnieuw wilt laten toesturen.

• Wanneer u een (onbeschadigd) pakket weigert of niet afhaalt, zijn de kosten voor verzending voor uw rekening. U krijgt dus alleen het bedrag van de bestelde producten gecrediteerd.

Beschadigde pakketten:

Accepteer geen beschadigde pakketten, maar geef die meteen retour aan de bezorger. Een beschadigd pakket wordt kosteloos retour gezonden aan Van Dijk Cichlids. Wij zorgen dan zo snel mogelijk voor een nieuwe zending. Wanneer er iets mis is met de zending met siervissen moet u onmiddellijk na ontvangst contact met ons opnemen.

Retour zenden:

Retourzendingen, om welke reden dan ook, zijn altijd voor rekening van de Klant. Zie ook onze Algemene Voorwaarden voor meer informatie.